Bröllopsfest

Bröllopsfest

Att välja en vackert designad bröllopsmeny är inte det lättaste här i världen. Med ett oändligt antal valmöjligheter, vilket det oftast inte finns någon tid för att gå igenom, så gäller det att tänka till. Ett bröllop är en tid där paret står i centrum och är omringade av nära och kära, så varför inte göra den fysiska bröllopsmenyn lite mer personlig? Ett alternativ som framsida på menyn skulle helt enkelt kunna vara ett fint foto på brudparet, omringat av en ram där alla gästernas namn är inskrivna som en symbol för bröllopet i sig. Inuti själva menyn så brukar det räcka med maträtterna textade i en fin gammaldags skrivstil, enkelt och stilrent. Det som är värt att tänka på är att utseende och design av själva menyn inte är det viktigaste. Det som är värt att lägga fokus på, är innehåll och anpassning efter gästernas behov.

Menyns innehåll

När man planerar en bröllopsmeny så gäller det att först och främst veta hur många gäster som kommer att delta och om dessa har några särskilda behov som till exempel vegetarisk eller laktos- och glutenfri kost.

Genom att veta hur många gäster som kommer på bröllopet, underlättar det även oerhört när det gäller att till exempel bestämma hur stor mängd mat som ska tillagas och serveras. Om gästantalet är högt kan det till och med ibland vara smartare att ha en bröllopsbuffé. Genom tidigare utskickade inbjudningar till bröllopet, där gästerna blivit ombedda att säga till om de behöver specialkost, vet man hur man ska anpassa menyn. Vad som är extremt viktigt här är att bemöta dessa specialbehov ansvarsfullt. Detta eftersom konsekvenserna kan vara omfattande om det sker något misstag där man missar att till exempel en av gästerna visar sig vara allergisk mot något som ligger på tallriken.

Provsmaka!

En annan viktig del att gå igenom innan bröllopsmiddagen, om tid finns, är provsmakning av maten. Genom att gå igenom denna process så får man inte bara koll på hur det kommer att smaka, utan även hur maten kommer att se ut när den serveras på den stora dagen. Ett tips är att också ta några snygga kort på provrätterna och inkludera dessa i menyn, vilket ser väldigt professionellt ut.

Välja dryck

Att välja rätt dryck till middagen kanske inte låter som något av hög prioritet. Men har man en stilig och god välkomstdryck och har även lyckats välja rätt dryck till middagen, är detta pricken över i-et. Om osäkerhet råder när det gäller att välja de rätta dryckerna, tveka inte att rådgöra med till exempel någon restaurang eller en cateringfirma, de vet vilken dryck som passar till vad. Sist men inte minst, glöm inte bort kaffet och teet som de flesta vill ha efter middagen!

Efterrätten

Det som kan vara svårt efter en lyckad huvudrätt, är att fylla dennes skor med en utsökt efterrätt. Försök att anpassa efterrätten till huvudrätten, om själva varmrätten består av mycket mat kanske det räcker med endast kakor till kaffet. Risken om man väljer att endast ha kakor och kaffe som efterrätt är att vissa gäster blir besvikna, då de har förväntat sig att bli bjudna på en klassisk bröllopstårta.

© 2024 Vardagstrender | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.