Stövlar

Hur man bär stövlar

Att bära knä- och lårhöga stövlar är ett mode som har funnits ganska länge, och på senare år verkar det ha blivit än mer populärt. Många fullkomligt älskar att bära dem. Men hur bär man egentligen dem rätt? Och vilka stövlar borde man köpa? Här kommer ett par tips som kan ge inspiration.

Höga stövlar

Höga stövlar är riktigt bra för ruggiga höstdagar och kalla vinterdagar. Höga stövlar gör att du kan använda dina lite lättare kjolar och klänningar, även när det är kallt. Glöm inte att ställa tillbaks dem i garderoben när temperaturen börjar stiga – på våren och sommaren kan det se lite fel ut. Lårhöga stövlar med klack fungerar riktigt bra till exempelvis kortare kjolar. Flera modeller som brukar uppskattas kan du hitta på denna sida om du vill köpa skor på nätet.

Låga stövlar

Att använda låga stövlar, gärna med klack, kan vara riktigt snyggt till byxor. De glider snyggt in under jeansen. En annan fördel är att de är bekvämare att röra sig jämfört med väldigt höga stövlar.
Låga stövlar är också mycket modernt just nu. För dig som söker nånting att spetsa till outfiten med, kan till exempel en vristhög stövel med klack vara en bra väg att gå.

Riktigt tajta stövlar

Att bära tajta stövlar kan vara riktigt snyggt med tajts under. De får dock inte vara för tajta – se till att huden inte ”sticker ut” vid stövelns öppning. En tumregel är att det inte bör vara mer än ungefär en centimeter mellan ditt ben och stöveln.

Raka stövlar

”Raka” stövlar är väldigt bekväma att sätta på och ta av sig. Stövlar med en lite ledigare passform passar mycket bra om du vill stoppa in jeansen i dem. Raka stövlar har en lite mer ledig känsla över sig – men har ändå en viss elegans.

© 2024 Vardagstrender | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.