Frisörer

Arbetslös frisör i Sundbyberg – så hittar du jobben

 

Arbetslös frisör i Sundbyberg - så hittar du jobben

Dags att byta jobb? Less på dina nuvarande arbetsuppgifter eller har du en irriterande chef? Det finns flera vägar till att hitta jobben. I detta exempel har ”Anna” precis gått ut gymnasiet och där utbildat sig till frisör. Var och hur hittar hon jobben i Sundbyberg?

Indeed / Arbetsförmedlingen

Indeed och Arbetsförmedlingens hemsida fungerar på liknande sätt. Anna anger jobbtitel (frisör) och var i landet som hon söker detta jobb (Sundbyberg). Därmed kommer samtliga arbetsannonser presenteras som är aktuella för hennes sökning.

Men frågan är om hon enbart kan tänka sig jobba just i Sundbyberg. Det tar inte många minuter att åka till andra förorter som ligger på samma tunnelbanelinje. Här sker alltså ett litet fel. Anna utgår från att hon måste ha jobb i det område hon bor i – men finns möjligheten att söka efter frisörjobb i andra delar av Stockholm kommer självklart att arbetsmarknaden öka.

Frisörsalonger i Sundbyberg

Varför vänta på att jobben ska dyka upp – när man kan göra det själv. Anna googlar efter ”frisör Sundbyberg” och får fram en lång lista på salonger som ligger i denna del av Stockholm. Sedan skriver hon ihop ett personligt brev (allmänt) och sitt CV. Under en dag tar hon sedan och besöker dessa frisörer och frågar om de behöver personal.

Det är relativt ofta som småföretagare (vilket frisörer ofta är) har behov av extrapersonal men inte vill annonsera på exempelvis Arbetsförmedlingens hemsida. Man resonerar istället att de som hör av sig själv och aktivt söker jobb är de som verkligen vill ha jobbet och därmed kommer tillföra mest till företaget.

Sök praktik via arbetsförmedlingen

Om nu Anna inte fått jobb efter flera försök är en väg att prata med Arbetsförmedlingen om praktikplats. Detta ges främst till de som varit arbetslösa länge vilket kan bli ett steg in på arbetsmarknaden. I dessa fall betalar inte arbetsgivaren någon lön utan personen får istället ersättning via exempelvis A-kassan. Men genom att vara ute på en arbetsplats går det att få arbetslivserfarenhet som är ovärderligt på arbetsmarknaden. I vissa fall får man jobb på praktikplatsen men även om Anna inte få det så kan hon visa upp referenser och erfarenhet när hon sedan söker jobb hos annan frisör.

© 2024 Vardagstrender | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.