Info

Dekorera festen med ballongbuketter

Ballongbuketter passar som dekorationer på alla typer av fester och tillställningar – från barndop till bröllop. Det är enkelt att hitta ballonger som passar ett eventuellt tema och det gör minst sagt mycket för stämningen. Läs mer om att skapa och dekorera med maffiga buketter på olika vis här.

För alla typer av tillställningar och tillfällen

Barnkalas, dop, bröllop, 50-årsfest och student. Vad vore en festlig tillställning utan ballonger? I bukett gör dom sig dessutom extra bra. Ballongbuketter är en maffig dekoration som kan placeras direkt på marken eller golvet, på ett bord eller eventuellt knytas fast någonstans. Det är kort och gott något särskilt med ballongbuketter i stället för enstaka utspridda ballonger – och dom är dessutom enkla att skapa på egen hand.

Olika sätt att skapa ballongbuketter

Det finns två olika sätt för att snabbt och enkelt skapa maffiga ballongbuketter på egen hand:

  • Buketter med helium
    Ett sätt att skapa buketter av ballonger är att använda sig av helium – det gör att dom svävar av sig själva. Här är det viktigt att se till att ha en tyngd nertill så att buketten inte flyger i väg – speciellt om den ska placeras utomhus. Helium är dessvärre ganska dyrt och kan bara användas en gång men många föredrar ändå den här metoden.
  • Buketter med ställningar 
Ett annat enkelt sätt att skapa ballongbuketter på egen hand är att använda speciella ställningar. Dessa finns att hitta i olika storlekar och kan dessutom återanvändas, till skillnad från helium. Ställningarna finns att köpa från butiker som säljer fest- och kalasprodukter och är inte särskilt dyra – en mindre variant kostar ca 50 kr och en större ca 160 kr.

Det går givetvis att blåsa upp ballongerna på ”vanligt” vis, fästa dom i ett snöre och göra en bukett på så vis också, men det ger inte riktigt samma effekt som helium eller en ställning kan göra. Däremot är det såklart det billigaste alternativet.

Välj ballonger

Vad gäller själva ballongerna är det egentligen bara fantasin som sätter gränserna när buketter ska skapas. Blanda olika färger och storlekar eller satsa på något enhetligt. Butiker som säljer fest- och kalasprodukter brukar erbjuda färdiga paket för ballongbuketter med olika teman, vilket kan vara lämpligt för den som vill göra det enkelt för sig.

© 2024 Vardagstrender | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.