Ekonomi

Hur viktigt är det med fri surf vid val av mobilabonnemang?

”Fri surf” är en vanligt förekommande fras när mobiloperatörerna marknadsför sina mobilabonnemang – och det tycks ha blivit viktigt hos konsumenterna också. Men har alla egentligen nytta av obegränsad surf eller finns det andra faktorer som borde vara mer avgörande?

Fördelar med fri surf

Det finns såklart fördelar med att välja ett abonnemang med fri surf – om det finns ett behov av det. Den som förbrukar mycket kan tjäna på att välja ett sådant abonnemang eftersom månadskostnaden inte påverkas av hur hög dataförbrukningen är. Det kan alltså kännas som en trygghet rent ekonomiskt och det kan vara en bra lösning för den som sällan eller aldrig har tillgång till Wifi.

Letar du efter ett bra abonnemang där surfen är fri? Hemsidan Fri Surf har gått igenom alternativen – kika på den!

Fler faktorer att ha hänsyn till

Det finns flera fördelar med att välja ett abonnemang med fri surf för den som har behov av det men det finns även andra faktorer att ta hänsyn till vid val av abonnemang. För att kunna utnyttja fri surf är det till exempel avgörande att ha tillräckligt bra täckning, annars blir det inte mycket surfande oavsett.

Generellt sätt är mobiltäckningen bra i hela Sverige men eftersom olika operatörer använder sig av olika nät finns en del skillnader på olika platser runt om i landet. Sämst täckning brukar det vara i glesbefolkade områden, främst i Norrland, men oavsett kan det vara värt att tänka på vid val av abonnemang.

För att få en bild av hur dom olika operatörernas täckning ser ut runt om i landet finns täckningskartor att tillgå. Dessa brukar finnas på operatörernas hemsidor och det kan vara fördelaktigt att jämföra ett par stycken för att se om det skiljer något på den aktuella platsen.

Andra saker värda att fundera över vid val av abonnemang, förutom om fri surf ska ingå eller ej, är:

  • Pris – I princip alla mobiloperatörer erbjuder abonnemang med fri surf men hur mycket det kostar kan skilja sig något. Kolla runt lite på priserna och se om någon har en bra kampanj, erbjudande eller liknande.
  • Tillgänglighet på kundtjänst – Hur tillgängligheten på kundtjänst ser ut är viktigt för vissa medan andra inte tycker att det har någon större betydelse. Bra att veta är dock att vissa operatörer bara erbjuder kundtjänst och support via chatt medan andra erbjuder fler kontaktsätt.
© 2024 Vardagstrender | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.