Info

Infraröd bastu – olika modeller och storlekar

En infraröd bastu syns i fler och fler hushåll och kanske beror det på den behagliga temperaturen eller kanske på dom många goda hälsoeffekter som sägs komma av regelbundet bastande. Oavsett orsak finns säkert flera funderingar hos den som planerar att skaffa en – till exempel vilka storlekar och modeller som finns. Läs mer om just det i texten nedan.

Infraröd bastu som byggsats

En infraröd bastu kan köpas som byggsats som kan placeras nästan var i hemmet som helst. Dessa blir som ett portabelt rum, om än kanske inte så enkelt att flytta på hur som helst, när det är hopbyggt och finns i många olika modeller och storlekar.

Vad gäller just modeller har dom flesta ett modernt utseende men träväggar och glasdörr eller glasparti framtill. Det finns modeller med häftig inbyggd belysning och en del med inbyggda högtalare och andra tekniska finesser.

Kort och gott finns en hel del att välja bland för den som vill köpa en infraröd bastu som byggsats och en stor fördel med dessa är att många av dom kopplas in i ett vanligt vägguttag. Det behövs alltså inga krångliga installationer!

Installera paneler

Ett annat alternativ som ger ännu mer valfrihet vad gäller både modell och storlek än en färdig infraröd bastu är att bygga en helt egen. Att förnya en gammal bastu i hemmet som inte kommer till användning är en strålande idé men man kan såklart även bygga ett helt nytt basturum om det passar bättre.

Det finns speciella infraröda paneler att köpa separat, för att man ska kunna bygga en egen infraröd bastu precis som man vill ha det. Det kan dessutom bli billigare – speciellt om det är en gammal bastu som blir återanvänd. För det här alternativet finns dock två saker som är viktiga att tänka på:

  • Att välja rätt antal paneler sett till basturummets storlek
  • Att montera panelerna på rätt plats i rummet, för att få bästa tänkbara effekt

Olika storlekar på infraröd bastu

En infraröd bastu kan i princip vara hur stor eller liten som helst. Byggsatserna finns att hitta i storlekar med utrymme för 1 person och upp till ca 8 personer men väljer man att bygga ett eget basturum kan man såklart välja om man vill ha plats för ännu fler.

© 2024 Vardagstrender | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.