Ekonomi

Trygga dina barns ekomoniska framtid – Advisor tipsar

Advisor, som bland annat hjälper svenskar med PPM, tipsar i en blogg på sin hemsida om hur barnens ekonomiska framtid kan tryggas. Bland annat påtalar de fördelarna med att börja i tid, att man ska tänka långsiktigt och hur viktigt det är att spara på egen hand.

Advisor skriver också att trots att det egna sparandet är viktigare än någonsin, väljer många föräldrar att spara pengar avsett till barnen på vanliga sparkonton. Dessa har ofta en dålig ränta och pengarna växer inte alls särskilt mycket. Istället påtalar Advisor att det är fonder som är det bästa alternativet. Vidare menar de att detta bör ske inom ramen för ett investeringskonto. Just fonder har Advisor givetvis stor erfarenhet av, inte minst med tanke på att de sysslar med PPM.

Skjut inte upp sparandet

Ett av tipsen Advisor tar upp, är att man inte bör vänta med att börja spara till sitt barn. De säger helt enkelt att ju längre en förälder väntar med sitt sparande, desto mindre kommer barnen att kunna utnyttja när det är dags för till exempel körkort, utbildning eller en flytt hemifrån. De tar återigen upp fördelarna med ISK (investeringssparkonto). Bland annat poängterar de att ett ISK inte har någon reavinstskatt, så att en stor del av vinsten inte behöver försvinna i skatt vid uppgång.

Arbeta långsiktigt

Att börja spara pengar till sina barn är något som bör göras långsiktigt. Advisor, som bland annat arbetar med PPM, kan med egen erfarenhet påpeka att det finns en uppsjö av fonder att välja mellan. De rekommenderar att man låter det ta den tid det tar, att läsa på ordentligt på förhand samt undersöka de olika alternativens framtidsutsikter.

De menar även att man bör ställa sig frågan om vilka marknader det egentligen är som har potential att utvecklas på lång sikt. Likaså är det viktigt att vara kritisk och ställa sig frågan om vilka marknader det är man absolut inte bör välja. Slutligen tipsar de om att man bör försöka hitta områden som är undervärderade eller som har en bra potential att utvecklas i allmänhet.

Advisor – snabbt om

  • Hjälper bland annat privatpersoner med PPM
  • Har egna fonder
  • Är ett företag baserat i Stockholm
© 2024 Vardagstrender | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.