Emballage

Upptäck fördelarna med sträckfilm

Vill du ha en sträckfilm av extra god kvalitet? Då rekommenderar vi fiberfilm. I denna artikel berättar vi mer om just fiberfilmens fördelar. Fibersträckfilmen har egentligen samma funktion som vanlig traditionell sträckfilm, men den har vissa fördelar.

  • Lägre vikt: Att rullarna väger mindre innebär att du behöver anstränga dig mindre för att förpacka varorna.
  • Hög sträckbarhet: fiberfilmen kan sträckas ut mycket vilket innebär att inte lika mycket sträckfilm går åt vid förpackning av varorna. Detta gör det till ett ekonomiskt och miljömässigt hållbart alternativ.
  • Hög styrka: fiberfilmens höga styrka gör att förpackningen blir säkrare och risker för att den går sönder vid vassa hörn och liknande är mindre.
  • Lättanvänd: inte bara den låga vikten utan även det faktum att fiberfilmen lätt rullar av rullen gör denna sträckfilm mycket lättanvänd.
  • Priset: det är billigare än annan sträckfilm. Både i sig och på grund av att det går åt mindre film.

Till vad kan du använda sträckfilm?

Fiberfilm kan användas på samma sätt som annan sträckfilm, för att frakta föremål eller förvara dem på ett lager till exempel. Fiberfilmen skyddar varorna vid stötar och fall, men även från att damm och smuts letar sig in och förstör varorna. På så vis är varorna i fint skick när de antingen kommer fram efter frakt eller plockas ut i butik från ett lager.

Hur du använder sträckfilm

Sträckfilm ska sträckas ut ordentligt kring det föremål du vill förpacka, just därför heter det sträckfilm. Filmen kommer då att sluta tätt kring föremålet du förpackar. Hur du använder sträckfilmen beror dock mycket på hur stor det föremål du behöver förpacka är. Det finns nämligen både handsträckfilm och maskinsträckfilm. Handsträckfilm används främst vid förpackning av mindre varor, och den appliceras därför manuellt.

Maskinsträckfilmer å andra sidan används främst vid förpackning av större varor, och appliceras med hjälp av en maskin. Om du ska förpacka matvaror eller andra föremål som behöver ventilering, kan du använda en sträckfilm med hål för ventilering. Besök denna webbplats om sträckfilm för information och tips. Vilken film som passar bäst beror på många olika faktorer, och det är därför bäst att fråga någon som är kunnig på området.

© 2024 Vardagstrender | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.