Kamerabevakning

Kameraövervakning för din säkerhet

Kameraövervakning för din säkerhet

Idag har kraven på säkerhet ökat jämfört med bara för några år sedan och kameraövervakning blir allt mer populärt, inte minst på hotell och restaurang som ett led i att förebygga våld och hot. Det är mycket man ska tänka på innan man installerar ett kameraövervakning-system, här går vi igenom de viktigaste punkterna.

Placering av kameraövervakning

Beroende på var kameran ska placeras så styr det vilken typ av videokamera du bör välja. Fundera igenom om kameran behöver fungera i mörker och om det går att placera den så att man undviker motljus, annars behöver du installera fler kameror då bilderna som tas i motljus är helt omöjliga att använda. Kan kameran placeras så att den är svår att komma åt men ända har fri sikt över lokalen eller området du vill övervaka?

Ska kamerorna placeras utomhus måste du ha tänka på att regn och snö kan skada en övervakningskamera som inte är vädertålig eller vattentät. Om det är väldigt kallt ute med låga temperaturer kan det också inverka på hur en kamera fungerar, bilden riskerar att låsa sig om det är -20 grader.

Du måste också ta i beaktande kamerans ljuskänslighet, en kamera som ska stå i en svagt upplyst restaurang kräver bättre ljuskänslighet än en kamera som ska stå i en välupplyst affär.

Dome-kameror

Dome-kameror installeras vanligen i taket eller på en vägg när du vill täcka ett stort område och skrämma bort potentiella inbrottstjuvar. En dome-kamera kan vara synlig eller dold beroende på hur den ska användas. Det är omöjligt för en inkräktare att se åt vilket hall en dome-kamera är riktad och på så sätt skapas en osäkerhet.

Dome-kameror är helt stängda och förseglade så de går bra att använda utomhus. De är också svåra att täcka över tack vare den runda formen.

Bullet-kameror

Bullet-kameror är en typ av videokamera med cylinderform som tar bilder i hög upplösning. Ofta så monteras kameran på en vägg och man kan rikta den åt vilket håll man vill. Den syns tydligt och på så sätt är den avskräckande. Bullet-kameror kan vara både trådade och trådlösa. Trådbundna kameror har en kabel som går att ansluta direkt till en TV.

Trådlösa kameror är också anslutna till en kabel som kopplas till en sändare som är trådlös. Linsen i en bullet-kamera är placerad på ett sådant sätt att det inte förekommer reflexer i bildmaterialet. En nackdel är att det är relativt lätt att täcka över kameran och undvika att bli filmad tack vare formen.

© 2024 Vardagstrender | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.