Tjänster

Vet mer om parrådgivning

Parrådgivare finns på många håll i landet. I Huddinge, Göteborg, Skåne – sannolikt har du en nära dig. Om det finns en fnurra på tråden, så kan det vara läge att överväga parrådgivning. Men hur fungerar det egentligen? Och är det verkligen något för er?

Hur funkar parrådgivning?

Arbetet med parrådgivning handlar inte sällan om att råda bot på problem som uppstått till följd av låsningar i kommunikations- och samspelsmönster. Det kan till exempel också vara att paret själva är oförmögna att hantera konflikter och olikheter på ett bra sätt. Parrådgivaren ska helt enkelt se till att ge paret verktyg att bearbeta samlevnadsproblemen, med målsättningen att partnerskapet, giftermålet eller samboförhållandet ska bevaras.

I vissa fall kan en separation eller skilsmässa vara nödvändig, och parrådgivning kan då hjälpa genom att minska de negativa konsekvenserna av den. Det kan också bidra till att man skiljs åt med en högre grad av samförstånd än vad man hade gjort annars.

När bör man söka parrådgivning?

Det finns flera tecken att hålla utkik efter. Här är några exempel:

När någon av er har haft en affär eller överväger att ha det. Att som par återhämta sig efter otrohet är inte omöjligt, men det kräver en hel del arbete. Det krävs en vilja och ett driv för att förlåta och för att sedan gå vidare. Det finns inte direkt någon magisk formel – men om båda är ärliga och söker rådgivning, så ökar chanserna.

När ni är tillsammans enbart för barnens skull. Ibland stannar man med varandra för barnens skull. Många finner det klokt, men många rådgivare skulle säga att barnen i sig inte bör vara en avgörande faktor för om man bör stanna kvar med varandra.

I slutändan är det upp till er att avgöra om ni ska söka rådgivning – har ni under en lång tid känt att det inte riktigt ”känns rätt”, så kan det vara läge.

Hur hittar jag rådgivare i Huddinge?

Rådgivare finns över hela landet. Såhär kan du göra om du bor i Huddinge, till exempel:

  • Sök på ”parrådgivning Huddinge” på nätet.
  • Granska de träffar du får upp. Vilka verkar bäst? Vilka ger ett gott intryck?
  • Tala med flera och jämför priser, läge och andra praktiska faktorer.

Bara i Huddinge finns det flera aktörer att välja mellan. Förhasta inte processen – det är viktigt att ni känner er trygga med den rådgivare ni väljer.

© 2024 Vardagstrender | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.