Info

Vilken operatör har bäst täckning?

Mobilnätet är idag relativt bra – åtminstone i storstäderna. På landsbygden kan det fortfarande finnas svackor och har man behov av att kunna ringa, skicka meddelanden och surfa obehindrat kan det vara värt att hitta den operatör med bäst täckning – där man behöver den. Nedan följer några tips på vad man kan göra för att hitta rätt i operatörsdjungeln.

Titta på täckningskartor för att hitta bäst täckning

Mobilnätet idag är som sagt relativt bra och många operatörer har bra täckning runt om i hela landet. Funderar man på att byta operatör kan det kännas logiskt att leta efter den som erbjuder bäst täckning men den frågan ger egentligen inget vidare bra svar. Frågan man bör ställa är vilket operatör har bäst täckning där man bor – och här kan det skilja sig.

Det kan till exempel finnas en operatör som har bäst täckning sett över hela landet – men som kanske inte har det på den aktuella platsen. Här finns så kallade täckningskartor som kan vara till bra hjälp och dessa finns ofta att hitta på operatörernas hemsidor.

Bra att veta är att det görs oberoende mätningar där man bland annat kollar närmare på:

  • Signalstyrka
  • Ljudkvalitet
  • Hastighet för upp, – och nedladdningar

Dessa mätningar görs regelbundet och vilken operatör som har bäst täckning för den aktuella platsen kan så ledes förändras. Bor man på en plats där täckningen inte är helt bra kan det alltså vara smart att kolla dessa täckningskartor med jämna mellanrum, för att se om det kanske går att byta till något bättre om man inte är nöjd med sin nuvarande operatör och täckning.

Fråga runt bland vänner och bekanta

En annan metod som kan vara minst lika effektiv – om inte ännu bättre för att hitta bäst täckning, är att fråga runt bland vänner och bekanta i samma område. Andras upplevelse kan verkligen vara till hjälp och faktiskt ett bevis på hur bra eller dålig täckning som finns i det aktuella området.

Kanske finns flera personer med olika operatörer – då kan man samla information från dessa för att sedan själv jämföra den. Kanske är det så att dom flesta har samma och då kan det möjligen vara så av en anledning – att det är just den operatören som har bäst täckning i området.

© 2024 Vardagstrender | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.