Ekonomi

Därför är fonder en sparform som passar de flesta tack vare advisorn

Därför är fonder en sparform som passar de flesta tack vare advisorn

Fonder är ett bekvämt sätt att placera i en mix av värdepapper världen över. Du bestämmer själv hur mycket, hur länge och med vilken risk du vill spara, resten sköter fondförvaltarna eller den så kallade fondförvaltnings-advisorn. Hen hjälper dig med allt och delar med sig av sina kunskaper så att det ska gå sp bra som möjligt för dina pengar. I den här texten berättar vi mer om advisorns jobb och om de andra fördelarna med att spara inom fonder.

Fördel med fonder: Hjälp av en fondförvaltnings-advisor

En fond kan beskrivas som en portfölj med värdepapper som ägs av många investerare. Fonden kan innehålla såväl svenska som utländska aktier, obligationer och andra värdepapper. Alla pengar som placeras i fonden fördelas automatiskt på alla de värdepapper fonden äger. Du kan spara regelbundet genom att varje månad ha automatisk överföring av pengar från ditt lönekonto till en eller flera fonder. Genom att spara regelbundet tar du inte risken att investera enbart när kurserna är höga, utan kommer att sätta in pengar även när det är billigt. En fondförvaltnings-advisor har koll på allt som behövs för att spara i fonder och hjälper dig med allt. I vilken fond ska du spara, när ska du byta fond och hur ser marknaderna i världen ut? Dessa är frågor som du inte alls måste grubbla över om du har en advisor som hjälper dig. Med andra ord kan du få dina pengar att växa medan du inte behöver bekymra dig om dem.

Andra fördelar med att spara i fonder

Det finns många fler fördelar med att spara i fonder än bara hjälpen man får av en fondförvaltnings-advisor. En är enkelheten: Det är lätt att börja fondspara och göra insättningar och uttag. Fonder gör det enkelt för den som även vill spara i utländska placeringar. Tack vare advisorn blir det dessutom ännu enklare! Dessutom sprider man riskerna om man sparar i fonder. Enligt lag ska en värdepappersfond sprida risken på minst 16 olika värdepapper. Det här gör advisorn åt dig. Vanligtvis placerar en fond i många fler aktier eller andra värdepapper. Du får tillgång till en hel portfölj av värdepapper genom att spara i en fond. Man har dessutom massor av valmöjligheter. Det finns ett stort utbud av fonder med olika inriktningar att välja på. Fråga advisorn inom fondförvaltning vilken fond hen tror passar dig och dina pengar bäst.

© 2024 Vardagstrender | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.