Villalarm

Detta behöver du veta om villalarm

Genom att installera ett effektivt villalarm kommer du inte bara känna dig tryggare, utan larmet kan även göra din villaförsäkring billigare. Här berättar vi allt du behöver känna till om larmsystem.

Kontrollera med ditt försäkringsbolag

För att enklare kunna avgöra vilken typ av villalarm du bör installera, bör du först kontakta ditt försäkringsbolag för att kontrollera huruvida priset på din hemförsäkring påverkas av det val du gör.

Så väljer du rätt typ av villalarm

Ett villalarm som har installerats av en professionell yrkesman kan kosta allt från ingenting till tiotusentals kronor, beroende på vilket slags kontrakt du skriver på, hur stor din villa är och vilken typ av utrustning som installeras.

Den allra vanligaste typen av larmsystem är ett larm som endast tjuter vid inbrott. Detta sker om sensorerna upptäcker inbrottet, men ingenting annat händer. Denna typ av larm innebär att du förlitar dig på att en granne eller förbipasserande rapporterar att larmet går. Detta gör denna typ av villalarm till en dålig investering om du bor på landsbygden, och även i städer kan det hända att larmet ignoreras av omgivningen.

Alternativet är att installera samma sensorer och kontrollpanel, men lägga till en övervakningsfunktion. Larmet är då kopplat till en larmcentral som är bemannad under dygnets alla timmar. De ringer hem till dig om larmet går, för att säkerställa sig om att det inte rör sig om ett falsklarm, innan de kontaktar polisen.

Fördelar med villalarm

Det kan kännas frestande att köpa ett kit och själv installera sitt villalarm. Du kan förvisso spara pengar på att göra detta, men det kan lika väl medföra att du kastar pengarna i sjön. Dessa system är nämligen använder ofta äldre och mindre pålitlig teknik, och det kan även vara ganska krångligt att installera dem. Om de inte övervakas av en larmcentral, kommer polisen inte veta att larmet har gått om de inte tipsas om detta.

Det är rekommenderat att du låter ett proffs installera ditt larmsystem. De flesta larmföretag kan ge dig ett kostnadsfritt prisförslag, och vissa kan till och med utföra installationen gratis om du köper ett säkerhetspaket för din villa.

© 2024 Vardagstrender | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.