Ljudböcker

Jämförelse av ljudbokstjänster – här är de bästa alternativen

Jämförelse av ljudbokstjänster – här är de bästa alternativen

Ljudbokstjänster har under ett par år blivit otroligt populära och inte undra på. Med en ljudbokstjänst har du möjlighet att lyssna på hur många böcker du vill, dessutom är allt samlat på samma ställe. Hos Smarto.se kan du enkelt få en uppfattning om vilken tjänst som är bäst för dig. Smarto.se är en recensionssida som testar och utvärderar en rad olika produktkategorier, bland annat:

  • Hem och trädgård
  • Privatekonomi
  • Skönhet och hälsa
  • Underhållning

I deras jämförelse av ljudbokstjänster har de testat samt utvärderat de fyra största ljudbokstjänsterna i Sverige just nu, nämligen Storytel, Bookbeat, Nextory och Audible. Vi sammanfattar recensionerna, du kan även läsa hela testerna hos Smarto.se.

Smarto.se listar Sveriges bästa ljudbokstjänster

Det stora testet som Smarto.se genomfört gäller ljudbokstjänsterna Storytel, Nextory, Bookbeat och Audible. Smarto.se gjorde ett ljudbokstest där man undersökte 100 olika titlar, slumpmässigt utvalda, för att sedan se hur stort utbud av dessa som respektive tjänst erbjöd. Storytel låg etta i testet och erbjöd hela 93 % av de slumpmässigt utvalda titlarna, följt av Bookbeat på 91 %, Nextory Guld på 89 % och Nextory Silver som endast erbjöd 56% av titlarna.

En annan fördel med Storytel är att de erbjuder obegränsat antal enheter som samtidigt kan vara uppkopplade i appen. Det är dessutom möjligt att ladda ner och lyssna i offline-läge, en fördel om du exempelvis ska flyga. De erbjuder därtill ett stort utbud av titlar för barn, både e-böcker och ljudböcker samt har titlar på både engelska och svenska. Du kan dessutom prova på tjänsten helt gratis i 14 dagar innan du bestämmer dig. Efter att du avslutat en bok kan du välja att lämna betyg om du vill.

Storytel är dock en av de dyraste ljudbokstjänsterna och kostar mellan 169 kronor upp till 259 kronor. En stark utmanare som Smarto.se utsåg till nummer två är Bookbeat. De erbjuder i mångt och mycket samma som Storytel, dock till ett betydligt lägre pris. Bookbeat har ett maxantal av anslutna enheter på fem stycken, dock kan du lyssna i offline-läge, du har tillgång till obegränsat med böcker och kan därtill välja bland många svenska och engelska titlar. Även Bookbeat erbjuder 14 dagars prova på-period.

© 2024 Vardagstrender | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.