Aktiviteter

Roliga, kluriga och lugna aktiviteter i Gamla Stan i Stockholm

Gamla stan är en av de mest populära och vackra delarna av Stockholm. Här finns även aktiviteter både för privatpersoner, grupper och företag. Upplev Gamla Stan från ett annat sätt än enbart via shopping och matupplevelser. Vad har stadsdelen att erbjuda?

Stadsvandring med guide – Turistens sätt att lära känna Stockholm

Dagligen (så länge vädret tillåter) genomförs stadsvandringar i Stockholm och troligtvis är det flest just i Gamla Stan. Här kan deltagarna lära sig det historiska arv som stadsdelen bär. En del av dessa guidade turer är helt fokuserade på hur livet var förr i Stockholm. Andra har valt lite smalare inriktning och kan exempelvis fokusera på affärslivet, spökhistorier eller mord…

Takvandring – Aktiviteter i Stockholm på hög höjd

Flyga luftballong eller helikopter? Åka upp i Kaknästornet eller hoppa fallskärm? Listan kan göras lång på aktiviteter i Stockholm på hög höjd. I Gamla Stan erbjuds en spännande och intressant ”takvandring”.

  • Guidad tur på takåsarna
  • Säkerhetsutrustning ingår
  • För alla åldrar (däremot kan krav på viss längd finnas).

Skattjakt – Klurigheter för teambuildning

Flera eventföretag i Stockholm erbjuder ”skattjakt” eller ”uppdragsjakt” i Gamla Stan. Aktiviteter som anpassas utifrån gruppens fysiska förmåga och önskemål av svårighetsgrad. Det kan exempelvis genomföras som ett inslag i en teambuildning eller under en kickoff.

Deltagarna får uppdrag att lösa uppdrag, via en lekledare eller digitalt, och ska tillsammans göra detta på tid.

Middag – På flera ställen på samma gång

Har dagen varit full av aktiviteter och det är dags för middag? Även detta kan ske som en ovanlig upplevelse. I Gamla Stan finns flera unika restauranger och för att vidga perspektivet kan en paketlösning bokas. Ett paket där förrätten äts på en restaurang, varmrätten på en annan och efterrätten hos en tredje. Enklast köps denna lösning via de paket som samarbetande restauranger har.

Baka Polkagrisar – Inte bara i Gränna

Polkagrisar förknippas allra mest med staden Gränna i Småland. Men det finns även ett kokeri mitt i Gamla Stan. Bara att gå in i kokeriet, provsmaka och köpa lite gott är en upplevelse. Här anordnas även regelbundna aktiviteter för de som vill prova på att göra egna polkagrisar. I en mindre grupp får alla deltagarna koka, smaksätta och skapa sin egen polkagris. Inte minst en mysig upplevelse när det lackar mot jul.

© 2024 Vardagstrender | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.