Företagslarm

Kameraövervakning – oslagbart för företagare som är måna om säkerheten

Kameraövervakning - oslagbart för företagare som är måna om säkerheten

Behöver du skaffa ett företagslarm? Exakt vad som bör ingå i en sådan tjänst kan variera kraftigt. Dels kan det bero på vilken typ av verksamhet du bedriver, men också hur lokalerna ser ut rent praktiskt, samt vad din främsta oro är.

Om du har anställda som behöver skyddas och känna sig trygga på arbetstid, brukar man ofta tala om överfallslarm samt kameraövervakning. Det sista är ett mycket kraftfullt verktyg när det gäller säkerhet överlag.

Exempel:

Ett av landets största bolag i branschen, Securitas Direct, erbjuder ett speciellt koncept när det gäller kameraövervakning. Konceptet kallas för Observer Direct och riktar sig just mot företagare som vill bättra på säkerheten i lokalerna. Ett problem som Securitas ville råda bot på är lågupplösta kameraövervakningsbilder – sådana bilder som de flesta säkerligen har sett någon gång. Låg kvalitet kan göra det svårare att identifiera gärningsmän samt att se vad som faktiskt sker i bild.

Kamerorna spelar in i HD-kvalitet, och bolaget anpassar paketering och lösning efter den enskilda företagarens behov. Värt att notera är att innovationer, så som Lightfinder, kan implementeras för att göra det möjligt att leverera färgbilder i mörker. Dessutom finns det programvara som kan reducera brus, vilket gör det lättare att urskilja detaljer, även i förhållanden som kanske inte direkt är optimala att filma i.

Vissa nöjer sig dock med enklare kamerasystem. Kanske har man ett mindre företag vid sidan av jobbet, och inga anställda. I sådana fall kan det vara nog att köpa någon av de enkla, men smarta, kameraövervakningssystem, som säljs i diverse butiker. Det är inte alltid det är nödvändigt att ansluta sig till ett av de stora larmbolagen i landet genom att köpa ett paket med företagslarm. Troligtvis skulle det innebära högre säkerhet, givetvis, men det är inte alltid som man kan rättfärdiga den kostnaden.

Dessa friköpta larm har ökat i kvalitet på senare år, och är mycket billiga i jämförelse – speciellt över tid. En del går att ansluta till larmbolag, men inte alla. De flesta kräver att man betalar en löpande kostnad i månaden för att till exempel kunna spara filmer som kameran spelar in – men det handlar ofta om mycket små summor. Vilket system som passar just dig är svårt att svara på, på rak arm – men förmodligen har kameraövervakning en plats i ditt företagslarm.

© 2024 Vardagstrender | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.